GASTPROGRAMMEURS JEUGD / LESSEN LKTR PRODUCTIES VACATURES
HOME AGENDA VERHUUR/TECHNIEK OVER LAAKTHEATER CONTACT

Gemeentelijke steun voor Laaktheater

Afbeelding

Gemeentelijke steun voor Laaktheater

Den Haag maakt mooi bedrag vrij voor noodoplossing 

Vandaag presenteerde de gemeente Den Haag een nieuw steunpakket om de culturele sector in 2021 te helpen. Laaktheater ontvangt vanuit dit steunpakket een dusdanig bedrag dat de problemen van het huidige theater aan de Ferrandweg tijdelijk kunnen worden opgelost. Samen met de gemeente is de afgelopen periode hard gezocht naar oplossingen zodat wijkbewoners snel weer gebruik kunnen maken van onze fijne plek.  

Minister Ingrid van Engelshoven stelt weer een groot bedrag ter beschikking voor cultuur. Samen met de sector heeft de gemeente Den Haag een pakket van EUR 8,35 miljoen samengesteld dat in het eerste half jaar iedereen door de sluiting heen moet helpen. Vanuit deze gelden wordt speciale steun uitgetrokken voor Laaktheater. Wij werkten al geruime tijd aan plannen voor renovatie van het in slechte staat verkerende theatergebouw. Aan het begin van de corona crisis werd het al snel duidelijk dat vanwege corona, maar vooral vanwege grote ventilatieproblemen het theater tot nader orde zou moeten sluiten.

In de afgelopen periode is er veel overleg geweest tussen Laaktheater en de gemeente. Dat heeft geresulteerd in een noodoplossing waarbij de theaterzaal voor een bepaalde tijd geschikt kan worden gemaakt voor voorstellingen. Dat is ongelofelijk mooi nieuws. Niet alleen hebben we in de afgelopen maanden de mogelijkheid gecreĆ«erd om op verschillende plekken in de wijk een mobiel theater te kunnen bouwen, ook onze oude vertrouwde theaterzaal zal weer beschikbaar komen voor voorstellingen voor, door en met de wijk.  

Meer informatie? Ricky Middendorp, directie@laaktheater.nl of 06-51 23 22 92.

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media