HOME AGENDA MEEDOEN EDUCATIE VACATURES IN DE WIJK LAAKTHEATER THUIS
OVER LAAKTHEATER CONTACT

HAIKU FESTIVAL

Afbeelding

Het festival is te bezoeken in het theater maar ook te volgen via het Laaktheaterthuis kanaal. Bekende en minder bekende dichters volgen elkaar op in een ode aan het korte gedicht: de haiku.

Online en in Laaktheater ontvangt Mohammad de volgende dichters: Youetta de Jager (Leiden), Ferial Abdoel (Den haag), Al-Sarraj (Den Haag). Ook wordt er een selectie van nederlandse haiku in het Nederlands en Arabisch en ziet u dichters van buiten Nederland via video of Skype, waaronder Iman Al-Khattabi (Marokko), Ahmed Lamsih en Noureddine Dirar (Marokko) en Anfan Fouad uit Algerije.

Abdul Hadi Sadoun (Irak - Spain), Sohrab Golhashem (Iran), Abbas Kiarostami (Iran), Sadek Rahmani (Iran), Abderrahim El Khassar (Maroc).

In een tentoonstelling presenteert de Marokkaanse dichter Rachid Ouhti miniaturen waarin kalligrafie en kleur met elkaar verweven zijn. De haiku is sterk aanwezig, vertaald naar het Arabisch naar het voorbeeld van vooraanstaande dichters. Mohsen al-Sarraj, de in Nederland wonende Iraakse dichter, toont schetsen en tekeningen van personages, waarvan de meeste fictief zijn of ontleend aan onvolledige gedichten.

+ Tijdens het festival kan je een video workshop volgen over het schrijven van een haiku (in het Nederlands) door Youetta de Jager (Leiden).

+ Een breed publiek van haiku-fans kan de activiteiten van het festival volgen via de Laaktheater Thuis-site.

+ Het festival biedt ook een aantal korte films over de haiku via Laaktheater Thuis.

De avond wordt feestelijk afgesloten met een concert van Satyakam Mohkamsin.

bericht delen

3,-

Leeftijd: 14+

GA JE MET ME MEE?

VERSTUUR

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media