GASTPROGRAMMEURS MAAKLAB | JEUGD LKTR PRODUCTIES VACATURES
HOME AGENDA VERHUUR/TECHNIEK OVER LAAKTHEATER CONTACT

Projecten op maat

AfbeeldingAfbeelding

Kunstlessen
Laaktheater  heeft een uitgebreid netwerk van kunstvakdocenten die ingezet kunnen worden voor theater-, muziek- of  beeldende lessen op school of in het theater.
Ook is het mogelijk om een kijkje achter de schermen te krijgen met een techniekles beeld en geluid.

Projecten
Laaktheater ontwikkelt allerlei projecten op aanvraag zoals bijvoorbeeld de Verhalenslinger en de voorstelling Vliegende Schotels en Koeienstaarten!. 

Verhalenslinger
De Verhalenslinger is een interactieve voorstelling geïnspireerd op een literair jeugdboek. De voorstelling beweegt zich letterlijk als een slinger door het theater, langs allerlei hoeken en  verborgen plekjes. De kinderen gaan op ontdekkingstocht door het theater en komen op verschillende manieren in aanraking met het verhaal. Eerst wordt het verhaal voorgelezen, dan spelen ze zelf een stukje van het verhaal, het verhaal wordt voorgedragen (in de Afrikaanse verteltraditie) vervolgens gaan ze met de spelers en elkaar in filosofisch gesprek over het verhaal.

Aan de hand van het verhaal prikkelen we de fantasie en onderzoeken we samen met de kinderen wat je met spel en taal kunt doen. Zodoende wordt er via theater kennis gemaakt met literatuur en andersom. 

Muziektheatervoorstelling Vliegende schotels en Koeienstaarten!
In 2013 heeft Laaktheater een educatieve muziektheatervoorstelling ontwikkeld voor kinderen met als doel deze kinderen te stimuleren in actieve kunstbeoefening en de basisscholen in een toegankelijk kunsteducatief aanbod te voorzien. Deze voorstelling is twee jaar in het schoolvoorstellingenaanbod opgenomen en is met meer dan 1500 bezoekers een succes geweest. 

Reactie van een leerling na het zien van Vliegende Schotels en Koeienstaarten!: ‘Als alle voorstellingen zo leuk zijn dan wil ik wel vaker naar het theater!‘

Griezelfeest Halloween

ZO 30 OKT / 14.00 UUR

Afbeelding

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media