GASTPROGRAMMEURS MAAKLAB | JEUGD LKTR PRODUCTIES VACATURES JONGEREN
HOME AGENDA VERHUUR/TECHNIEK OVER LAAKTHEATER CONTACT

Over Laaktheater

Afbeelding

Catherine Klaverwijden, hoofd programmering Laaktheater, zei in een gesprek met een theatermaker: we proberen kunst persoonlijk te maken. En dat is eigenlijk zo goed verwoord! Want dat is precies wat we in Laaktheater doen. Kunst op zo veel verschillende manieren brengen dat er voor iedereen een mogelijkheid is het zich eigen te maken en te beleven. Dat kunst niet eng is of niet voor jou, maar dat kunst echt voor en van iedereen is. Als je maar een manier vindt of krijgt aangeboden die bij je past. 

Eén van de manieren waarop we proberen kunst persoonlijk te maken is door het programma samen te maken. Samen met mensen die hun liefde voor cultuur willen delen. Hun liefde voor film, fotografie, (jeugd)theater of muziek. Onze programmering ontstaat doordat mensen met een idee gewoon eens binnen komen lopen en doordat we mensen met ideeën in de wijk ontmoeten. En al die mensen met al die ideeën samen, levert een prachtig programma op waar we ongelofelijk trots op zijn. 

Maar dat is niet de enige manier waarop we proberen kunst persoonlijk te maken. We doen dat op vier manieren: onze vier pijlers. 

1. Educatie
Laaktheater is al jarenlang het theater waar je op allerlei manieren kennis kunt maken met theater. We ontwikkelen samen met stichting 2TurvenHoog Jong Beginnen: bijzondere kunstontmoetingen tussen peuters en kunstenaars, bieden schoolvoorstellingen voor basis- en voortgezet onderwijs en we ontwikkelen educatieprojecten op maat

2. Samen programmeren
In Laaktheater maken we het programma samen! Onze programmering ontstaat doordat mensen met een idee gewoon eens binnen komen lopen en over hun idee vertellen. Heb jij ook een idee? Kom dan gerust eens praten! We zijn altijd op zoek naar mensen of organisaties die iets in het theater willen programmeren. 

3. Community art/ theaterprojecten met wijkbewoners
Laaktheater organiseert ook veel community arts projecten. Dit zijn theaterprojecten die we met buurtbewoners maken onder leiding van theatermakers. Deze voorstellingen worden gespeeld in het theater, maar ook op locatie in Laak. 

4. Cultuuranker
Laaktheater is één van de acht Haagse cultuurankers die in het leven zijn geroepen om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. 

Wil je op de hoogte blijven van wat Laaktheater allemaal doet? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Ons jaarverslag van 2018 vind je hier

Ons jaarverslag van 2019 vind je hier

Ons jaarverslag van 2020 vind je hier.

Ons jaarverslag van 2021 vind je hier.

 

Ons meerjaren beleidsplan 2017-2020 vind je hier

Ons meerjaren beleidsplan 2021-2024 vind je hier

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media