GASTPROGRAMMEURS MAAKLAB | JEUGD LKTR PRODUCTIES VACATURES
HOME AGENDA VERHUUR/TECHNIEK OVER LAAKTHEATER CONTACT

Sluiting Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

 

LAAKTHEATER SLUIT PAND FERRANDWEG TOT 1 JANUARI 2021

Op 28 september jl. werd bekend dat er nog strengere maatregelen gelden in de strijd tegen corona. Vandaag hebben we moeten concluderen dat hoe graag we ook willen, we in ons huidige pand de kwaliteit en veiligheid van onze voorstellingen voor publiek en medewerkers niet langer kunnen garanderen. Wij sluiten dan ook onze locatie aan de Ferrandweg 4T per direct in ieder geval tot 1 januari 2021.  

Wat is er gebeurd?

Net als vele sectoren is de theatersector hard getroffen. In maart 2020 moesten we dicht in verband met de intelligente lockdown. Laaktheater is op allerlei manieren doorgegaan. Op locatie in de wijk en digitaal. Zodra het weer mocht, hebben we gezorgd dat we ook in het theater - weliswaar met minder publiek - door konden met het verzorgen van voorstellingen, lessen en verhuur. Minder publiek, zorgvuldig de horecaregels hanteren, alle veiligheidsmaatregelen implementeren, programmeren buiten ons theater; het heeft veel van ons team gevraagd, maar we konden en gingen dus door.

Waarom dan nu per direct toch sluiten?

In de afgelopen weken hebben we, vanwege de aanvulling rondom ventilatie binnen de regels van het RIVM, ons ventilatiesysteem extra laten controleren. Helaas is gebleken dat ons ventilatiesysteem verouderd is en niet meer voldoet aan de huidige eisen. Momenteel zoeken we met de gemeente Den Haag, de eigenaar van ons pand, naar oplossingen, hier of elders, zodat we zo snel mogelijk weer kunnen opstarten en door kunnen met waar we goed in zijn: het neerzetten van een mooie programmering samen met de bewoners van Laak. 

Was een bezoek aan Laaktheater verantwoord de afgelopen periode?

Tijdens het hele traject hebben we ons steeds gehouden aan de regels van het RIVM. Het was in het hele pand mogelijk 1,5 m afstand te bewaren. Doordat het mooi weer was konden we alle ruimtes natuurlijk ventileren door ramen en deuren open te zetten. Ook onze theaterzaal was coronaproof wat betreft luchtkwaliteit, programmering en 1,5 m afstand. Daarnaast hebben we ons rond het ventilatiesysteem in het hele pand steeds laten adviseren door technisch specialisten van zowel de gemeente als van een onafhankelijk adviesbureau. De theaterzaal is ook zonder natuurlijke ventilatie geschikt bevonden voor maximaal 50 mensen. Daar hebben we ons te allen tijde aan gehouden. Voor de andere ruimten gold dit niet waardoor wij ons genoodzaakt zagen de foyer te sluiten en de lessen en bijeenkomsten in de overige ruimtes stop te zetten. De veiligheid van onze bezoekers is daardoor niet in gevaar geweest. Maar alles bij elkaar heeft het geleid tot een onwerkbare situatie binnen het pand waardoor wij hebben moeten besluiten om met ingang van vandaag het pand te sluiten tot in ieder geval 1 januari 2021.

Wat gebeurt er nu?

Op dit moment zoeken we naar alternatieve locaties om toch voorstellingen te kunnen brengen en we denken mee met onze gebruikers, zodat ze eventueel elders onderdak vinden. Samen met de gemeente kijken we ook naar de staat van het pand en op welke manier en welke termijn we weer terecht kunnen in een veilig en comfortabel theater. Vanwege de verouderde staat van ons pand waren we juist al geruime tijd bezig met plannen voor verbouw of nieuwbouw. We denken minimaal tot 1 januari nodig te hebben.        

Weet je zeker dat per 1 januari alles veilig is?

Niets is zeker in deze rare tijden maar we hopen dat per 1 januari de noodzakelijke aanpassingen aan ons pand zijn gedaan of dat we een andere locatie hebben geregeld waar we een tijdje kunnen blijven. Daar werken we allemaal hard naar toe.

Wat gebeurt er met de al verkochte kaartjes? Krijg ik mijn geld terug?

Reeds gekochte kaartjes worden vergoed. Je krijgt van ons bericht i.v.m. terugstorten op je rekening.

Is er iemand bereikbaar in de tussentijd voor vragen?

Tijdens kantoortijden kan je bellen met 070-3933348 en mailen kan ook altijd met info@laaktheater.nl. Deze mail wordt dagelijks gelezen.  

Griezelfeest Halloween

ZO 30 OKT / 14.00 UUR

Afbeelding

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media