HOME AGENDA MEEDOEN EDUCATIE VACATURES IN DE WIJK LAAKTHEATER THUIS
OVER LAAKTHEATER CONTACT

RONDLEIDING EXPOSITIE 'AAN DE LAAK' VAN MIA WESTERHOF

Afbeelding Afbeelding

Mia Westerhof (Haulerwijk 1955) Beeldend kunstenaar en docent woont en werkt in Den Haag.

Flarden stadslawaai

zand en aarde

licht en lucht

Speciaal voor de activiteiten rond de opening van de gerestaureerde kranen in Laakhaven en de rondleidingen van Stichting Haags Industrieel Erfgoed exposeert Mia haar werk in de tentoonstelling 'Aan de Laak'. 

Mia behaalde in 1980 haar bachelor voor de vakken tekenen en handvaardigheid. In de avonduren volgde ze de Academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen en studeerde cum laude af in 1993 in de vakken tekenen en schilderen. Als zelfstandig kunstenaar maakt ze vrij werk en werk in opdracht. Een hoogtepunt is de tekenopdracht voor de Eerste Kamer der Statengeneraal in Den Haag. Sinds april 2015 worden zeefdrukken van het gebouw van de Eerste Kamer aangeboden bij het afscheid van de zittende Statenleden. 

De inspiratie voor haar schilderijen en tekeningen haalt de kunstenares uit alledaagse straatbeelden. Tussen 1997 en 2015 trokken naast archeologische opgravingen (Romeinse sporen bij Wateringse Veld en terponderzoek in Friesland) opvallende bouwprojecten haar aandacht. Zo kreeg ze toestemming om op prominente plekken op de Noord-zuidlijn de bouw te registreren. Het Amsterdam Museum heeft in 2008 “De Ferdinand Bolstraat” aangekocht. Wat we zien is de onvolmaakte staat van de eeuwig durende verandering. Het monotone geluid van de pomp en flarden stadslawaai zijn bijna hoorbaar. We kijken door de ogen van de kunstenaar, langs deurposten en bouwkranen, met veiligheidsschoenen aan op dikke kluiten aarde. Vóór ons gaapt een diepe sleuf.
Het zand, de aarde, het licht en de lucht, komen we ook tegen in haar landschappen en interieurs. Het onderwerp blijft echter hetzelfde: achter de dingen ligt de ziel met zijn eigenzinnige eigenschappen. Daar, waar nét even het licht op viel.
Kroon op mijn werk vind ik de keuze van Gemeente Groningen, om als afscheidscadeau voor burgemeester Peter den Oudsten een tekening van mij te kiezen (Vm Hotel Hofman, pastelkrijt op papier 2019)

Voor het vervaardigen van haar tekeningen en schilderijen maakt Mia Westerhof onder andere gebruik van acryl- en olieverf, linnen (diverse formaten), hout, krijt, houtskool, grafiet en papier.

http://miawesterhof.kunstinzicht.nl/

bericht delen

GRATIS

Leeftijd: AL

GA JE MET ME MEE?

VERSTUUR

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media