SAMEN PROGRAMMEREN SAMEN GROEIEN SAMEN PRODUCEREN
HOME AGENDA OVER LAAKTHEATER CONTACT LAAKTHEATER ONDERWEG LAAKTHEATER THUIS

Jong Beginnen

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Jong beginnen is een samenwerkingsproject tussen Laaktheater, Stichting MOOI en Festival 2 Turven Hoog. In dit project brengen we kunstenaars die samenwerken met Festival 2 Turven Hoog Laak in, naar de kinderen toe. Dit kunnen beeldend kunstenaars zijn maar ook dansers, theatermakers of muzikanten. Soms wordt er een korte voorstelling gegeven of wordt er een speelinstallatie gebouwd in een zaaltje van een buurtcentrum of school. Soms geven ze een korte voorstelling of bouwen ze een speelinstallatie in een zaaltje van het buurtcentrum, waar ook de ouders welkom zijn.

Theaterweek

Van 6 tot en met 10 juli is het weer Theaterweek. In deze week komen kunstenaars samen met peuters en pedagogisch medewerkers vanuit alle peuterleerplekken in Laak voor spannende kunstonderzoeken en voorstellingen.

We hebben deze keer voor de kunstspeeltuinen gekozen van Diederike Smits en Francy van den Heuvel zodat de maatregelen omtrent corona gehandhaafd kunnen worden en alle kinderen, kunstenaars en medewerkerkers op veilige afstand in het theater zijn.

Op locatie

Het kan ook zijn dat ze op de speelzaal komen om samen met de leidsters en de kinderen een workshop te doen. Tijdens de workshops neemt een kunstenaar materiaal mee naar de speelzaal waar hij onderzoek naar wil doen. Samen met de kinderen wordt er met het materiaal gewerkt en de kunstenaar kijk naar hoe de kinderen reageren op het materiaal en of ze er uit zichzelf iets mee gaan doen.
Dansers en muzikanten gaan op deze manier met hun materiaal de speelzaal in.

Ook ouders worden betrokken bij ‘Jong Beginnen’ en worden spelenderwijs door de kinderen en kunstenaars meegenomen in de activiteiten. Door de ouders actief te betrekken in het spel van de kinderen en kunstenaars worden zij deelgenoot van het proces en de ervaring op een andere manier dan wanneer zij enkel vanaf de kant het proces kunnen volgen. De kunstenaars worden getraind op het bevorderen van spel en beleving tussen en met kinderen en ouders.

Pedagogisch Medewerkers
De pedagogisch medewerkers worden actief betrokken in het project, niet enkel worden zij betrokken in het spel, ook worden ze gevraagd om participatief te observeren en worden er workshops aangeboden speciaal voor de pedagogisch medewerkers. Op deze manier leren zij niet enkel wat kunst voor de kleinsten is, maar ook wat zij zelf aan kunst en cultuur kunnen gebruiken in hun dagelijkse praktijk.

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media