SAMEN PROGRAMMEREN SAMEN GROEIEN SAMEN PRODUCEREN VACATURES
HOME AGENDA OVER LAAKTHEATER CONTACT LAAKTHEATER ONDERWEG LAAKTHEATER THUIS

Groep 5-6 We moeten vluchten!

Afbeelding

De vertelvoorstelling “We moeten vluchten!” is gebaseerd op een persoonlijk verhaal. Anita Poolman leest, vertelt en speelt wat het Haagse meisje Barbara overkomt tijdens de bezetting wonend in Spoorwijk. Het verhaal van het gezin waarin haar moeder is opgegroeid.

Thema: oorlog, familie
Discipline: Theater
COH-theater: Verhalen, Identiteit 

Korte samenvatting

In mei 1945 werd Nederland bevrijd. Het lijkt lang geleden, geschiedenis, maar is dat wel zo? De generatie die de Tweede Oorlog heeft meegemaakt wordt kleiner en kleiner, maar het verdriet, de herinneringen komen nog regelmatig naar boven. 
Onder oorlog zet je niet zomaar een streep.

De familievoorstelling “We moeten vluchten!” is gedeeltelijk gebaseerd op een persoonlijk verhaal. Anita Poolman leest, vertelt en speelt wat het Haagse meisje Barbara overkomt tijdens de bezetting wonend in Spoorwijk. Het verhaal van het gezin waarin haar moeder is opgegroeid en dat staat vastgelegd in de publicatie ‘Gekleurde zeeprestjes’, herinneringen van een Haags meisje in bezettingstijd. 

“We moeten vluchten!” draagt Anita op aan haar stralende moeder Sonja Poolman en aan alle mensenkinderen die geleden hebben en nu nog lijden onder oorlogsgeweld.

Groep: 5-6 

Duur: 55 minuten

Prijs  € 9,50 per leerling (aanmelden via Cultuurschakel)

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media