SAMEN PROGRAMMEREN SAMEN GROEIEN SAMEN PRODUCEREN VACATURES
HOME AGENDA VERHUUR OVER LAAKTHEATER CONTACT LAAKTHEATER ONDERWEG LAAKTHEATER THUIS CORONATOEGANGSBEWIJS

MENA Film Festival

Afbeelding

MENA - Film Festival 2021

All human beings are members of one frame,
Since all, at first, from the same essence came.
When time afflicts a limb with pain
The other limbs at rest cannot remain.
If thou feel not for other’s misery
A human being is no name for thee.

Geïnspireerd door het bovenstaand gedicht van Saadi Shirazi heb ik (Mohammad Amin) dit jaar gekozen voor het verbindende thema intimiteit; de verbinding en connectie met elkaar in de brede zin van het woord.

‘Kijk in mijn ogen, zonder dit is er geen dialoog, zonder dialoog er is geen relatie’ dat is de gedachte van de grote filosoof Emmanuel Levinas.
En met het contact komt de morele verantwoordelijkheid voor elkaar aldus Levinas. In deze gedachte herken ik mijzelf en noem dit ook mijn filosofie. Ik maak me ook zorgen over de actualiteit van dit moment. Hoe kunnen we onze verantwoordelijkheid voor elkaar voelen en wezenlijk contact maken als iedereen in eigen huis geïsoleerd leeft? De mens is een sociaal wezen en we hebben contact nodig. Daarom wilde ik het thema intimiteit onderzoeken. Hoe verwerken we onze situatie in de kunstuitingen, de films die nu gemaakt worden?
Met intimiteit bedoel ik het wezenlijke contact met de ander, in liefdesrelaties en in families maar ook van mens tot mens, in vriendschap en ook zelfs op werk.

Kijk met mij mee naar alle films die ik verzameld heb van over de hele wereld via laaktheaterthuis.nl en laat me weten wat jij vindt en ervaart bij dit festival via facebook!

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media