1000Stappen
Theater | Language no problem

De voorstelling 1000Stappen een ode aan de diversiteit binnen Laak. 1000Stappen is een nieuwe interdisciplinaire voorstelling rond één thema: Immigrant zijn in Nederland.

Het stuk is gebaseerd op een reeks interviews met immigranten uit Laak en wordt uitgevoerd door internationale conservatoriumstudenten. De musicie zijn op zoek gegaan naar inwoners in Laak met een buitenlandse achtergrond. Deze nieuwe inwoners hebben ze een essentiele vragen gesteld die beantwoord zijn in hun moedertaal: Waarom zijn ze naar Nederland geëmigreerd? Welke culturele barrières kwamen ze tegen toen ze aankwamen? Hoe hebben zij zich sindsdien aangepast aan de Nederlandse samenleving? De voorstelling is opgedeeld in drie delen, waar de verschillende verkregen antwoorden worden weerspiegeld in de uitvoering, Er is dans, muziek en spoken word.

Muziek en dans komen samen in dit prachtige feest, waarbij akoestische en elektronische geluiden worden gecombineerd, waardoor een prachtig en nostalgisch landschap ontstaat. We beginnen vanuit stilte en stappen een nieuwe ruimte binnen, vol verwachting van de reis. Tijdens deze reis transformeren obstakels zich in energieke ritmes, prachtige zang en dans. Aan het eind komt het werk tot een oplossing van hoop en verbondenheid, met golven van geluid die wegebben en vloeien met de danser en de woorden van de geïnterviewden. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Norma Starter Fonds.

1000Stappen is a new interdisciplinary show centered around the one theme: being an Immigrant in the Netherlands. The work is built on interviews of immigrants we conducted around the Hague. Each interviewee answered three essential questions in their native language: Why did they emigrate to the Netherlands? What cultural barriers did they encounter upon arriving? How have they adapted to Dutch society since? The show is divided in 3 parts, where the different answers obtained are reflected in the performance, with some of them being heard in the background, through the electronic tape. Music and dance come together in this beautiful celebration, combining acoustic and electronic sounds, creating a beautiful and nostalgic landscape. We begin from silence, and step into a nebulous space, charged with the anticipation of emigrating. From there, we see these obstacles manifest in energetic rhythms, emphatic song, and beautiful dance. Finally, the work arrives at a resolution of hope and belonging, with waves of sound ebbing and flowing with the dancer and the words of the interviewees. For this specific performance, 1000stappen is a celebration of the diversity of the Hague, focusing in the area of Laak. This project is made possible with Norma Starter Fonds.

 

Moet Tsukada werd geboren in Tochigi, Japan, ze kwam voor het eerst naar Nederland in 2019. Momenteel rondt ze haar studie af aan de Dansafdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze is van huis uit klassiek balletdanseres, maar ze is de laatste tijd veel betrokken bij projecten met moderne dans.

Miguel Varela is geboren in Setúbal, Portugal, hij kwam voor het eerst naar Nederland in 2018. Hij zit momenteel in het eerste jaar van zijn Master in Klassiek Percussie, aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In de afgelopen jaren is hij begonnen met het ontwikkelen van zijn eigen ideeën tot projecten, waarbij hij verliefd werd op het creatieve proces.

Martín Mayo werd geboren in Caracas, Venezuela, en kwam voor het eerst naar Nederland in 2017. Momenteel rondt hij zijn Master Compositie af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Martín is geïnteresseerd in het vertellen van verhalen via het artistieke proces, en zijn werken richten zich vaak op unieke benaderingen van ritme en folklore.

Immigrant zijn is iets dat we met z'n drieën delen, en toen ze eenmaal begonnen te brainstormen over de show, werd het heel duidelijk hoe ze zich wilden uiten. Samenwerken voelde heel gemakkelijk en natuurlijk, zoals wanneer een gezin herenigd wordt. Voor 1000Stappen wilden ze dat ieder van hen een Maker zou zijn. Ze zijn niet langer danser, muzikant, componist, choreograaf enz. Ze zijn allemaal makers en ze co-creëren allemaal samen dit project. Deze co-creatie en gemak is iets unieks dat ze ter tafel brengen.

Uitverkocht

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER