"Een voorstelling zonder taal stimuleert de taalontwikkeling. Het geeft kinderen ervaringen waar ze nog geen woorden aan kunnen geven. Dat komt later." Marloes, stichting Jong Leren 

laaktheater-voorschoolse-educatie.jpg

JONG BEGINNEN

Jong Beginnen Jong Beginnen is een samenwerkingsproject tussen Laaktheater, stichting Jong Leren en Festival 2 Turven Hoog. In dit project brengen we kunstenaars die samenwerken met Festival 2 Turven Hoog Laak in, naar de kinderen toe. Dit kunnen beeldend kunstenaars zijn maar ook dansers, theatermakers of muzikanten. Het programma bestaat uit kunstbezoek op de peuterleerplekken, twee theaterweken in Laaktheater met voorstellingen en kunstinstallaties, bijeenkomsten met ouders en kunstenaars en trainingen met de pedagogisch medewerkers.

Theaterweek

Twee keer per jaar organiseren we de theaterweek. In deze week komen kunstenaars samen met peuters en pedagogisch medewerkers vanuit alle peuterleerplekken in Laak voor spannende kunstonderzoeken en voorstellingen.

Op locatie

Kunstenaars komen naar de peuterleerplekken om samen met de kinderen kunstonderzoek te doen en zo materiaal voor hun voorstellingen of installaties te ontwikkelen. Vaak neemt een kunstenaar materiaal mee naar de speelzaal waar hij onderzoek naar wil doen. Samen met de kinderen wordt er met het materiaal gewerkt en de kunstenaar kijk naar hoe de kinderen reageren op het materiaal en of ze er uit zichzelf iets mee gaan doen. Dansers en muzikanten gaan op deze manier met hun materiaal de speelzaal in.

Ouderparticipatie

Ook ouders worden betrokken bij Jong Beginnen en worden spelenderwijs door de kinderen en kunstenaars meegenomen in de activiteiten. Door de ouders actief te betrekken in het spel van de kinderen en kunstenaars worden zij deelgenoot van het proces en de ervaring op een andere manier dan wanneer zij enkel vanaf de kant het proces kunnen volgen. De kunstenaars worden getraind op het bevorderen van spel en beleving tussen en met kinderen en ouders.

Pedagogisch Medewerkers

De pedagogisch medewerkers worden actief betrokken in het project, niet enkel worden zij betrokken in het spel, ook worden ze gevraagd om participatief te observeren en worden er workshops aangeboden speciaal voor de pedagogisch medewerkers. Op deze manier leren zij niet enkel wat kunst voor de kleinsten is, maar ook wat zij zelf aan kunst en cultuur kunnen gebruiken in hun dagelijkse praktijk.

Voor meer informatie mailt u met Catherine Klaverwijden.

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER