WIL JE MEEDOEN?

Als je samen programma maakt, betekent dat bijna als vanzelfsprekend ook zelf produceren. Met community art staan bewoners zelf in de spotlight en maken met een professional een voorstelling. Ook willen we de makers in de wijk en de voorstellingen die gemaakt worden meer ondersteuning bieden op het vlak van bijvoorbeeld artistieke ontwikkeling of het zoeken van partners die extra kansen bieden. Dat zorgt voor een ontwikkeling van talenten van de gastprogrammeurs, de makers en ons team en tegelijkertijd voor een ontwikkeling in en uitbreiding van onze programmering.

 

Nieuwe voorstelling ‘Matrassendag’ in de maak

Wannneer je geboren en/of bent opgegroeid in Laak loopt er waarschijnlijk bij jou ook groen en geel door je aderen. Maar ook wanneer je hier niet geboren bent, dan 'verlaak' je op den duur. Drie Lakenezen vertellen hun kant van het Laakse verhaal in een nieuwe voorstelling door theatermaker Lima Rood in Laaktheater.

Een verhaal over de bijzondere kanten van Laak en waarom je er niet weg wil. Denkend aan Laak zie jij de oranje straten, de koffiehuizen, de fikkies op straat, maar ook de manier waarop we voor elkaar zorgen, de voortuintjes en bankjes waar we elkaar ontmoeten, de zaterdagen op de voetbalclub. De echte verhalen uit de wijk. Van vroeger, maar ook van nu. Van de veranderingen, de mooie en minder mooie tijden.

Planning

September 2023 t/m november 2023 repetities

December 2023 tussenpresentatie in Laaktheater

10 - 11 en 12 mei 2024 voorstellingen in Laaktheater

Levenbomenbos.png

COMMUNITY ART / WIJKPROJECTEN

Laaktheater organiseert ook community arts projecten. Dit zijn theaterprojecten die we met buurtbewoners maken onder leiding van professionele theatermakers. Deze voorstellingen worden gespeeld in het theater, maar ook op locatie in Den Haag en soms zelfs daarbuiten.

LEUKER KUNNEN  WE HET NIET MAKEN

Na het succes van De Schoonheid van De Dorre Tak werkt onze seniorengroep nu aan een voorstelling waarin zij de voor- en nadelen van het digitale tijdperk onderzoeken. Wat doe je als je van je kinderen een smartwatch krijgt met ingebouwd valalarm en je praat nogal met je handen? Of dat je geen afvalmelding kan doen zonder DigiD? Onze senioren willen graag mee met de tijd. Maar is die tijd nog wel te volgen?

DE SCHOONHEID VAN DE DORRE TAK

De voorstelling 'De Schoonheid van de Dorre tak' is gemaakt door en voor bewoners uit Laak. Dit vrolijke en aangrijpende theaterstuk gaat over ouder worden, rijp zijn maar nog lang niet afgeschreven. Deze voorstelling is gemaakt op basis van eigen verhalen en ervaringen. Beluister hier onze podcast  met de persoonlijke verhalen van de spelers.

Beelden lang liggend website.png

SCROOGE: EEN MUZIKALE KERSTVOORSTELLING

Hét ultieme kerstverhaal in een Laaks jasje over Ebenezer Scrooge, hoofdpersoon uit Charles Dickens' A Christmas Carol'. Een victoriaans verhaal over een oude en verbitterde vrek die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt.

Voor deze LKTR productie vonden verschillende Dickens fanaten elkaar om samen een spetterende voorstelling neer te zetten. Het verhaal werd voorgelezen door actrice en theatermaakster Anita Poolman en muzikaal en theatraal omlijst door popkoor New Pop-Art uit Rijswijk met daarin enkele Laakse wijkbewoners. de in Laak geboren en opgegroeide Dick Matena stelde zijn tekeningen ter beschikking en Laaktheater verzorgde de techniek en productie.

 

Ook meedoen?

Lijkt het je leuk om in een voorstelling mee te spelen? Of juist een rol te spelen achter de schermen door te helpen met decor of kostuums maken? We zijn altijd op zoeken naar enthousiaste wijkbewoners die aan deze projecten mee willen doen. En je hoeft echt geen ervaring te hebben. Enthousiasme is eigenlijk de enige vereiste. Aanmelden kan via sigrid@laaktheater.nl

 

 

NIEUWE MAKERS

Daarnaast zijn we ook een plek voor nieuwe makers die bij ons volop kunnen experimenteren. We zijn trots dat we de nieuwe makers in Laak kunnen ondersteunen: Guus en Frank van der Steen met Kern Koppen en Siggi Florentina alias Coach F. Voor zowel Siggi als Guus en Frank is het de makersregeling van Den Haag die het mogelijk maakt om tijd in hun eigen ontwikkeling te steken.

 

KAMIKAZEFOTO 8mb.jpg

 

GUUS EN FRANK VAN DER STEEN

Guus en Frank werkten vanuit Laaktheater toe naar een eigen voorstelling ‘Kamikaze copiloot’ in 2023. Zij doen daarnaast kleine experimentele optredens met allerlei spannende gasten uit de muziek- en theaterwereld onder de naam 'Kernproeven'. Ook gaan zij hun nieuwe avonturen via podcasts publiceren.

Siggi_Florentina-21-GregorServais.png

SIGGI FLORENTINA

Siggi Florentina is een bekende docent en gastprogrammeur in Laaktheater, maar in het komend seizoen gaat zij zich als maker richten op de ontwikkeling van een heel mooi nieuw concept: Next Up! Dit is een programma waarin Siggi en Laaktheater samenkomen om eerst Siggi zelf en daarna jongeren in Laak te leren zich als ‘producer en engineer’ te ontwikkelen. Zo wordt een heel nieuw talentontwikkelingstraject op gang gebracht. Parallel aan het project gaat een filmmaker een documentaire maken over dit proces waarin Siggi als artiest gevolgd wordt.

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER