Donderdag 16 mei 2024 | 14.00
Advocaatje... Herdenk je nog?
Theater

Advocaatje zing, kukel, swing, herdenk, feest je nog is een maandelijks programma voor, door en samen met Laak!
Dit programma is samengesteld met onze wijkpartners Wijkz, De Zonnebloem en Laakkwartier in de maatschappij en Ina en Corinne zijn de gastvrouwen van de middag. 

Lunch je lekker mee met een gratis kopje soep?
Kom dan om 13.00 uur naar het theater, we hebben 60 koppen soep te verdelen dus wees op tijd.
Het zaalprogramma begint om 14:00 uur.
 

In mei 1945 werd Nederland bevrijd. Het lijkt lang geleden, geschiedenis, maar is dat wel zo? De generatie die de Tweede Oorlog heeft meegemaakt wordt kleiner en kleiner, maar het verdriet, de herinneringen komen nog regelmatig naar boven. Onder oorlog zet je niet zomaar een streep. De familievoorstelling “We moeten vluchten!” is gedeeltelijk gebaseerd op een persoonlijk verhaal. Anita Poolman leest, vertelt en speelt wat het Haagse meisje Barbara overkomt tijdens de bezetting wonend in Spoorwijk.

Het verhaal van het gezin waarin haar moeder is opgegroeid en dat staat vastgelegd in de publicatie ‘Gekleurde zeeprestjes’, herinneringen van een Haags meisje in bezettingstijd. “We moeten vluchten!” draagt Anita op aan haar stralende moeder Sonja Poolman en aan alle mensenkinderen die geleden hebben en nu nog lijden onder oorlogsgeweld.

  Laaktheater
€5 / €2,50* / *Ooievaarspas
Koop kaartje

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER