Aparwasi Divas -150 jaar Hindostaanse Immigratie
Muziek | Dans

150 jaar geleden kwam de Hindostaanse immigratie op gang. Duizenden mannen, vrouwen en kinderen emigreerden van India naar Suriname. Sommigen wilden het land ontvluchten, anderen zijn met vreemde verhalen geronseld en meegenomen.  

Op 4 juni herdenken we de culturele overlevering met onder andere verhalen, Bollywoodliederen en -dans, Baithakgana liederen, Birha en Ghazal, klassieke dans en Launda ke naach, en Daphla, Nagara, Baithak en moderne muziek. 

Programma

Met storytelling gaan we door wat details over de reis van het eerste zeilschip - de Lallah Rookh - vanuit Brits-Indie (India) naar Suriname. We vertellen over het leven op de plantages, aangevuld met emotionele, droevige liederen. De liederen zullen gepresenteerd worden door een baithakgana formatie. 

Om de culturele winst te illustreren, zal er ook een launda ke naach, klassieke dans en een Bollywooddans gepresenteerd worden, verder aangevuld met poëzie.

Al met al een mooi verzorgd, cultureel programma gepresenteerd door stichting Rowas Diversion gesteund door Laaktheater. 

Uitverkocht

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER