Chai met Monique

Zaterdag 4 mei 2024 | 18.30
Chai met Monique
Theater | Muziek | Volwassenen | Dans

Laaktheater start i.s.m. onze gastprogrammeur Siska Bhairosingh van St. Sia een reeks nieuwe programma's: Chai met Monique.
In Chai met Monique gaan we met elkaar in gesprek onder begeleiding van Monique Badloe. Zo is er elke keer een speciale gast uitgenodigd en komen er muzikanten en dansers om de avond tot een feestelijk uitje te maken.

Chai met Monique staat voor het bespreekbaar maken van een steeds wisselend maatschappelijk thema binnen de Hindostaanse cultuur. Maar daarnaast willen we de Hindostaanse cultuur vieren en hopen we deze door te geven aan de toekomstige generaties.

Onze cultuur kent talloze tradities om de levensloop te vieren en verschillende uitingen als dans, muziek, theater en film. Variërend van tradities rondom geboorte tot dood en van klassieke muziek tot Bollywood liedjes.

  Laaktheater
€ 5,- / € 2,50 met ooievaarspas
Koop kaartje

Chai met Monique op 4 mei:
We bespreken met de pandit de belangrijke culturele Hindostaanse feesten Holi en Navratri.
Het Holifeest is een Hindoestaans feest dat jaarlijks gevierd wordt rond maart. In feite is de viering een combinatie van een lentefeest, nieuwjaarsfeest én een feest van de overwinning van het goede op het kwade. Het feest wordt gevierd door het strooien van gekleurd poeder.
Navratri is een negendaagse feest ter ere van de vrouwelijke energie (Shakti). Elke avond staat een van de negen vormen van Durga Mata centraal. Zij vernietigt demonen (het kwaad) en is de beschermende moeder van ons allen.
De Haagse hindoepriester (pandit) Attry Ramdhani wordt uitgenodigd als gastspreker.
Presentatie door Monique Badloe.
Muziek door Anish Harpal

navratri.jpg

Deze avonden worden door Siska bedacht en georganiseerd, één van de eerste geliefde gastprogrammeurs die Laaktheater aan zich verbonden heeft.

‘Vanaf 2011 organiseer ik samen met een aantal wijkbewoners van Laak culturele shows. De shows vonden tot 2017 merendeels plaats in kleine wijkcentrums.
In 2017 kwam ik in contact met een medewerker van  Laaktheater die kort na ons gesprek ervoor zorgde dat ik als gastprogrammeur aan de slag kon bij het Laaktheater. Dit was eigenlijk het begin van mijn samenwerking met het Laaktheater. 
De reden om met Laaktheater samen te werken is dat ik ruim 20 jaar in Laak gewoond heb en ondanks mijn verhuizing naar een andere stad voel ik mij nog steeds verbonden met Laak.
Waarom zijn de culturele talkshows belangrijk? Laak is multicultureel. Mijn programma’s kunnen de mensen helpen nieuwe culturele ervaringen op te doen, hun horizon te verbreden en hun begrip van verschillende culturen te vergroten. Het kan ook bijdragen aan het versterken van banden binnen de gemeenschap, het bevorderen van inclusie en het creëren van een gevoel van verbondenheid tussen verschillende groepen mensen. Het programma kan educatieve waarde bieden door mensen te informeren over kunst, geschiedenis, tradities en andere culturele aspecten. En ook kan het helpen bij het bevorderen en behouden van de unieke identiteit en erfgoed van een bepaalde gemeenschap, waardoor die mensen trots zijn op hun achtergrond en geschiedenis.’

siska_portret.jpg
Anish.jpg

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER