Enkele Reis
Marmoucha
Theater

Op 04 april 2019 organiseert stichting MJG in samenwerking met stichting Marmoucha en Laaktheater een muziektheatervoorstelling onder het thema van vriendschap en radicalisering, 'Enkele reis’.

Enkele Reis schetst een realistisch beeld van de sfeer in de Nederlandse grootstedelijke buitenwijken en gaat voorbij de bekende mediaclichés door mensen van vlees en bloed te laten zien met idealen en dromen die universeel zijn.

HOE GA JE OM MET DE OVERTUIGINGEN EN LEVENSTIJL VAN JE VRIENDEN?

Enkele Reis vertelt het verhaal van jonge vrienden met drie verschillende karakters: Zakaria, de gangmaker en levensgenieter heeft maling aan wat mensen van hem denken. Sara, de doortastende idealist is in staat bruggen te slaan en harmonie te brengen. Mo, een rusteloze denker vol trauma’s zoekt houvast en denkt die in de islam te vinden. Wanneer Mo zich verliest in een rigide interpretatie van zijn religie komt de vriendschap onder druk te staan.

Hoe gaan de vrienden om met andere overtuigingen en levensstijlen? Hoe reageren zij op onrecht en noodlot? De onderlinge verschillen worden groter, maar blaast dat ook de vriendschap nieuw leven in?

In een hoog tempo wordt er veel geschakeld tussen spel, livemuziek en beeld. Voor de voorstelling zijn speciale composities ontwikkeld die zowel de overeenkomsten als de verschillen illustreren tussen de westerse en Arabische cultuur. Op speelse wijze wordt het publiek meegenomen in een mix van gesproken en gezongen woord.

Na afloop wordt het publiek uitgenodigd om over de thema’s van de voorstelling na te praten in aanwezigheid van een gespreksleider.

Hebben jullie er al zin in?

voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar M:BARBOUCH: 06-28951555 of Email:evenementen@stichting-mjg.nl

Acteurs: Sanae Casita, Hamda Belgaroui en Said el Abboudi

Regie: Karim el Guennouni

Script/Tekst: Jenny Mijnhijmer

Regieadvies: Alan Yadegarian

Fotograaf: Simon Trel

Video en Montage: Stefan de Buijne

Decor en& lichtontwerp: Mike van de Lagemaat

Artistiek en zakelijk leider: Said Salhi

 

De muziektheatervoorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Fonds Podiumkunsten / Fonds 21 / Prins Bernhard Cultuurfonds / Amsterdams Fonds voor de Kunst

Uitverkocht

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER