Festival Minded Colours
Satyakam Mohkamsingh
Muziek | Language no problem

Tijdens het Minded Colours Festival toont gastprogrammeur en kunstenaar Satyakam Mohkamsingh in een middag vol muziek, dicht- en beeldende kunst zijn gedachten over de kleuren verbonden met poëzie, beeld en muziek.

Naast Satyakam treden ook voor u op Niti Ranjan Biswas (tabla), Farah Rahman en dichteres en actrice Anita Poolman. 

Over het festival:

Kleuren en muziek, hoe zijn deze met elkaar verbonden? Hoe klinkt een kleur en wat voel je bij rood of blauw? Kleur heeft verschillende betekenissen; in de muziek gaat het om hoorbare klankkleuren, bij beeldende kunst draait het vooral om waarneembare kleuren. Elke kleur heeft invloed op onze gemoedstoestand. In de muziek wordt er op een hoorbaar niveau een bepaald gevoel aangewakkerd door de resonantie van klankkleuren.

In Indiase muziek wordt er met melodieën en composities gewerkt vanuit de raga: "dat wat de geest kleurt." Elke raga heeft een eigen sfeer of gemoedstoestand gebaseerd op een tijd van de dag, seizoen of entiteit.

Satyakam Mohkamsing is een violist uit Laak. Satyakam, zoon van een Nederlandse moeder en een Surinaams Hindoestaanse vader en veelzijdig kunstenaar, heeft een opleiding genoten aan Codarts in Rotterdam. Hij is zowel geschoold in de westerse als de Indiase klassieke muziek.

Uitverkocht

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER