Giant Hemant Kumar
Muziek | Volwassenen | Language no problem

De maand februari staat in het teken van Giant Hemant Kumar. Deze playbackzanger en muziekcomponist is geboren in 1920 en zong, schreef en componeerde muziek vanaf zijn 15e tot aan zijn dood in 1989. Zo heeft hij liederen gezongen voor Devanand, Dilipkumar, Shammi Kapoor, Rajesh Khanna en vele anderen. Nummers die Hemant Kumar heeft gecomponeerd en gezongen zijn tot op de dag van vandaag te horen via radiostations in Nederland!

Hemant Kumar was een artiest in de Bengaalse en Hindi filmmuziek scene. Ook heeft hij in andere talen gezongen, zoals: Marathi, Gujarati, Odia , Assamees, Tamil, Punjabi, Bhojpuri, Konkani, Sanskriet en Urdu. Daarnaast ontving hij vele prijzen voor zijn zang en muziek en stond in de volksmond bekend als de "stem van God".

Een aantal van Kumars hits worden vandaag de dag nog door Turken en Chinezen gezongen. Hits als 'Hai apna dil to awara', 'Yaad kiya dil ne kanha hoo tum' én de klassieke 'Bekaraar karke humme yun na jaiye' galmen nog regelmatig door meerdere huiskamers. 

Elke maand staat in teken van een andere Giant!
Dit maandelijkse programma is samengesteld door onze gastprogrammeur Deo Prahladsingh.
Van boerenzoon tot programmeur!

Mijn naam is Deo Prahladsingh geboren op 4 maart 1953 in Nickerie, Suriname. Geboren op het platteland (uit de landbouw en veeteelt), was er geen plaats voor kunst en cultuur.  Sinds ik naar Nederland verhuisd ben,  heb ik jaren als leerkracht gewerkt en was vrijwilliger in buurthuis Kreade. Hier organiseerde ik veel sociaal culturele activiteiten. Ook constateerde ik, dat er in de wijk binnen de Surinaamse doelgroep amper aandacht was voor cultuur en culturele ontwikkeling. Ik wilde daar verandering in brengen! Ik vind het heel erg belangrijk  dat een ieder van cultuur mag genieten en zichzelf daarin moet kunnen ontwikkelen.

Jij kunt deze Golden Oldies van Hemant Kumar horen én meezingen. Kom dan op woensdag 8 februari om 19.30 uur naar Laaktheater! Acht artiesten zullen de mooie liederen en duetten van Hemant Kumar zingen.

Uitverkocht

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER