GASTPROGRAMMEURS MAAKLAB | JEUGD LKTR PRODUCTIES VACATURES JONGEREN
HOME AGENDA VERHUUR/TECHNIEK OVER LAAKTHEATER CONTACT

GIANT MOHAMMED RAFI

Afbeelding Afbeelding

Mohammed Rafi (Kotla Sultan Singh, 24 december 1924 - Bombay, 31 juli 1980) was een Indiase zanger die voor talloze Bollywood-films liedjes heeft gezongen, die door de hoofdrolspeler werden geplaybackt, solo of in een duet. Hij zong in vele Indiase talen, zoals Hindi, Urdu, Punjabi, Marathi, Kannada en Telugu.
Naast Mukesh en Kishore Kumar was hij van de jaren vijftig tot in de jaren zeventig een van de grote mannelijke playback-zangers in Bollywood. Veel liedjes werden een hit. Rafi is nog steeds populair in India en bij Indiase emigranten.
Rafi kreeg in de jaren zestig en zeventig naast vele nominaties ook verschillende prijzen in Bollywood. Verder kreeg hij een zilveren medaille van Jawaharlal Nehru (1948) en de staatsonderscheiding Padma Shri (1965). Bij een poll in 2001 werd Rafi uitgeroepen tot de beste zanger van het millennium.

Elke maand staat in teken van een andere Giant!
Dit maandelijkse programma is samengesteld door onze gastprogrammeur Deo Prahladsingh.

Van boerenzoon tot programmeur!
Mijn naam is Deo Prahladsingh geboren op 4 maart 1953 in Nickerie, Suriname.
Geboren op het platteland (uit de landbouw en veeteelt), was er geen plaats voor kunst en cultuur.  Sinds ik naar Nederland verhuisd ben,  heb ik jaren als leerkracht gewerkt en was vrijwilliger in buurthuis Kreade. Hier organiseerde ik veel sociaal culturele activiteiten. Ook constateerde ik, dat er in de wijk binnen de Surinaamse doelgroep amper aandacht was voor cultuur en culturele ontwikkeling. Ik wilde daar verandering in brengen! Ik vind het heel erg belangrijk  dat een ieder van cultuur mag genieten en zichzelf daarin moet kunnen ontwikkelen.

Ik ben van een boerenzoon opgeklommen tot een cultuur programmeur.

bericht delen

4,- inclusief een drankje / ooievaarspasprijs 2,-

Leeftijd: 18+

TE ZIEN OP

WO 21 DEC / 19.30 U

tickets
Verplaatst van 30 november 2022 - ticket blijft geldig

GA JE MET ME MEE?

VERSTUUR

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media