Giant Mohammed Rafi
Deo Prahladsingh
Muziek | Language no problem

Mohammed Rafi (Kotla Sultan Singh, 24 december 1924 - Bombay, 31 juli 1980) was een Indiase zanger die voor talloze Bollywood-films liedjes heeft gezongen, die door de hoofdrolspeler werden geplaybackt, solo of in een duet. Hij zong in vele Indiase talen, zoals Hindi, Urdu, Punjabi, Marathi, Kannada en Telugu.
Naast Mukesh en Kishore Kumar was hij van de jaren vijftig tot in de jaren zeventig een van de grote mannelijke playback-zangers in Bollywood. Veel liedjes werden een hit. Rafi is nog steeds populair in India en bij Indiase emigranten.
Rafi kreeg in de jaren zestig en zeventig naast vele nominaties ook verschillende prijzen in Bollywood. Verder kreeg hij een zilveren medaille van Jawaharlal Nehru (1948) en de staatsonderscheiding Padma Shri (1965). Bij een poll in 2001 werd Rafi uitgeroepen tot de beste zanger van het millennium.

Elke maand staat in teken van een andere Giant!
Dit maandelijkse programma is samengesteld door onze gastprogrammeur Deo Prahladsingh.

Uitverkocht

Ik ben geboren in Nickerie, Suriname. Op het platteland was er geen plaats voor kunst en cultuur. Ik verhuisde naar Nederland en heb jaren als leerkracht gewerkt en was vrijwilliger in buurthuis Kreade. Hier organiseerde ik veel sociaal culturele activiteiten.

Ik constateerde dat er in Laak binnen de Surinaamse doelgroep amper aandacht was voor cultuur en culturele ontwikkeling. Ik wilde daar verandering in brengen! Ik vind het heel erg belangrijk dat een ieder van cultuur mag genieten en zichzelf daarin moet kunnen ontwikkelen. Ik ben van een boerenzoon opgeklommen tot een cultuur programmeur, o.a. in Laaktheater.

Deo Prahladsingh | gastprogrammeur

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER