Helderman door Thomas Borggrefe i.s.m. De Buurt Bestuurt
Volwassenen | Activiteiten

Het aantal mensen met dementie groeit, ook in Laak. De Buurt Bestuurt organiseert een middag rond het thema Dementie. We nodigen u uit voor een voorprogramma met jazz en de theatervoorstelling ‘Helderman’.

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Men denkt dat er in de toekomst wel 500.000 mensen in Nederland zullen zijn met deze ziekte.

Het doel van ‘Helderman’ is om samen met mensen uit de buurt die ervaring hebben met dementie en experts te praten over dit onderwerp. Wij willen graag dat mensen met dementie zoveel mogelijk in onze buurt kunnen blijven wonen en we willen een plan maken voor hoe we dit kunnen doen. Hoe voorkomen we dat mensen te ingewikkelde zorg nodig hebben, hoe kunnen ze zelfstandig blijven wonen en contact houden met anderen, en hoe ondersteunen we de mensen die voor iemand met dementie zorgen?

Over de voorstelling

Theatermaker Thomas Borggrefe, haalde zijn inspiratie uit zijn werk met mensen met dementie. De voorstelling ‘Helderman’ gaat over vergeten, gelukkig zijn, muziek, verwarring, en het zoeken naar wat het betekent om te leven met dementie. Het vertelt het verhaal van een muzikant met dementie en laat zien wat er in hem omgaat. De voorstelling geeft ons inzicht in zijn gevoelens en gedachten. Het laat ons zien wat iemand met dementie kan, maar ook wat moeilijk voor hen is. We vragen ons af: Wanneer wordt het leven met deze ziekte ondraaglijk?

 

Uitverkocht
Disclaimer algemeen.png

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER