Kamikaze Copiloot

Kamikaze Copiloot liggend.png

Kern Koppen zijn terug na het succes van hun theaterdebuut Stomp.

Met hun nieuwe stuk Kamikaze Copiloot storten Guus en Frank van der Steen zich op het gelaagde landschap van onze tijdsgeest. De filosofieën rollen rijmend van de tong terwijl de gebroeders ons meenemen in hun diepteonderzoek. Hoe gaat het met de mens? Wat sluimert er onderhuids? Valt er nog wat te dromen? De juiste vragen zijn minstens zo belangrijk als de antwoorden. Spottende humor, stoffige beats en vervormde samples: de show geeft spoken word een nieuwe dimensie en etaleert een geheel eigen combinatie van poëtisch verpakte anekdotes, schurende raps en dichtende analyses. Fasten your seatbelts. Of… waarom zou je?

Kern Koppen Kern Koppen is een creatief hiphopcollectief uit Den Haag. In 2010 komt hun eerste album Eén uit bij het label van rapper Blaxtar. Op het album is Nederlandstalige rap te horen met invloeden uit de hiphop, funk en jazz. Zelf noemen ze het cross-over cult-rap. De groep treedt op met diverse muzikanten, onder anderen bij The Hague Jazz en de Nationale Jazzdag. In 2013 kondigt de groep aan om bij ieder seizoen een EP uit te brengen. Het eerste deel uit het vierluik heet Lente Koorts. In juni van dat jaar wordt de band uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Kern Koppen bestaat anno 2023 uit visual artist en componist, Frank van der Steen en acteur en spoken word artiest Guus van der Steen. Deze laatste werd in 2020 bekroond met een Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie binnen een jeugdtheaterproductie. Guus speelde als Moon een indrukwekkende rol in De Toverfluit, de familieopera van de Toneelmakerij en Silbersee die in het seizoen 2019/2020 langs de Nederlandse Theaters toerde. Guus is als performer zowel in de muziek- als in de theaterwereld al jarenlang actief. Sinds een aantal jaar is Guus als multiperformer en tekstschrijver onderdeel van de Silbersee familie. Naast zijn rol als Moon in De Toverfluit was hij eerder o.a. betrokken bij House of Spr!tzl, en de oeropera Aardappelvreters. In de zomer van 2022 is Guus te zien in Kaapdiegoeiekoop.

Guus en Frank werkten vanuit Laaktheater toe naar een eigen voorstelling ‘Kamikaze copiloot’ in oktober 2023. Zij doen daarnaast kleine experimentele optredens met allerlei spannende gasten uit de muziek- en theaterwereld onder de naam 'Kernproeven'. Ook publiceren zij hun nieuwe avonturen via podcasts.

Samenwerking met Laaktheater

“Onze behoefte om samen te werken met Laaktheater is gestoeld op de overeenkomstigheid van onze karaktereigenschappen. Het theater is eigenwijs - het feit dat ze weigeren hun programmering een jaar van tevoren in steen te gieten, omdat ze willen dat de bewoners van de wijk inspraak hebben, is daar blijk van. Ze gaan net iets anders te werk dan andere theaters en vinden het daarbij belangrijk om een band te scheppen met hun publiek. Het gaat zelfs verder dan dat; het publiek uit de buurt is medeverantwoordelijk en creëert voor een groot deel de projecten die er vervolgens te zien zijn. Dit is een avant-gardistische aanpak waarmee wij ons kunnen identificeren. Daarnaast hebben we een geschiedenis met het theater en een aantal mensen die er werken. Laaktheater en wij kennen elkaar, hierdoor hebben we het gevoel dat we elkaar kunnen vertrouwen en een warm hart toedragen - de perfecte ingrediënten voor een vruchtbare samenwerking”.

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER