Giant Asha Bhosle
Theater | Muziek | Volwassenen

Gastprogrammeur Deo Prahladsingh programmeert een serie aan Giant zangers uit India.

Elk programma staat in teken van een andere Giant en deze avond is dat Asha Bhosle.


Asha Bhosle is een Indiase zangeres. Ze heeft als playback-zangeres voor meer dan duizend Bollywood-films liedjes gezongen, maar heeft ook daarbuiten opnames gemaakt en opgetreden in talloze concerten in binnen- en buitenland.

Bhosle zong haar eerste filmliedje in 1943, voor de Marathi-film Majha Bal, in 1948 kwam haar Hindi-debuut met de film Chunariya. Haar eerste Hindi-solo-filmliedje zong ze voor Raat Ki Raani in 1949.

Uitverkocht

Haar populariteit begon pas te stijgen in de jaren vijftig, vooral toen ze voor duetten werd gekoppeld aan Mohammed Rafi. Het eerste succes kwam in 1957 met de film Naya Daur van regisseur B. R. Chopra, met muziek van O. P. Nayyar. Het was de eerste film waar ze de liedjes zong voor de belangrijkste hoofdrolspeelster.

Ze heeft meer dan twaalfduizend liedjes gezongen in allerlei talen en in allerlei genres, solo of met zangers als Mohammed Rafi of Kishore Kumar. Volgens het Guinness Book of World Records is ze de artiest die het meest is opgenomen in de geschiedenis van de muziek. De Indiase regering heeft haar onderscheiden met de Dadasaheb Phalke Award (2000).

Samen programmeren met gastprogrammeur Deo:

Van boerenzoon tot programmeur!
Mijn naam is Deo Prahladsingh geboren op 4 maart 1953 in Nickerie, Suriname.
Geboren op het platteland (uit de landbouw en veeteelt), was er geen plaats voor kunst en cultuur.  Sinds ik naar Nederland verhuisd ben,  heb ik jaren als leerkracht gewerkt en was vrijwilliger in buurthuis Kreade. Hier organiseerde ik veel sociaal culturele activiteiten. Ook constateerde ik, dat er in de wijk binnen de Surinaamse doelgroep amper aandacht was voor cultuur en culturele ontwikkeling. Ik wilde daar verandering in brengen! Ik vind het heel erg belangrijk  dat een ieder van cultuur mag genieten en zichzelf daarin moet kunnen ontwikkelen.
 

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER