Samen Goud
Theater

Een dichterlijke opening
Het startsein van de middag is een voordracht van twee dichters, beiden uit een andere generatie. Ieder heeft de opdracht gekregen om vanuit hun eigen kaders een gedicht te schijven over het belang van ouderen en ouder worden. Verwacht een ware generatie battle!

De Schoonheid van een Dorre Tak
Ouderen toneelgroep “Vertel mij wat” uit Den Haag spelen, onder leiding van de Leidse regisseur Sylvia Bos, fragmenten uit hun voorstelling De Schoonheid van een Dorre Tak. Binnen de voorstelling wordt het proces van het ouder worden en de belangstelling van oudere in onze samenleving onderzocht. Het toneelstuk ontstond tijdens de coronapandemie toen de 85+ers verontwaardigd waren over de vernederende omgang met oude mensen. Aanleiding tot dit stuk gaf een column waarin Marianne Zwagerman oude mensen met “dor hout” vergeleek. De voorstelling is een krachtig tegengeluid dat de schoonheid van het ouder worden en het belang van de ouderen in onze samenleving laat zien. Gebaseerd op persoonlijke verhalen en ervaringen maken zij de strijdbaarheid en zelfstandigheid van oudere mensen tot onderwerp en nemen het publiek mee in hun reflectie.

In Bloom
De collagevoorsteling In Bloom is een theatraal antwoord op De Schoonheid van de Dorre Tak. De besproken onderwerpen van de 85+ers gaan namelijk ook de jongere generaties aan, maar dat hebben ze zelf misschien niet door. Onder regie van artistiek directeur van De Generator, Ioana Tudor, worden een aantal scènes van de Dorre Tak geadapateerd naar het hier en nu en de nabije toekomst. Acteurs Tijn de Jong en Fayola Antonius laten zien dat wij allemaal oud zullen worden en zoeken de intergenerationele verbinding op.

Uitverkocht

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER