Suwokono - Bijlmerparktheater x Sarah Jawla
De Participatie Federatie
Theater | Dans | Language no problem

In Suwokono, wat thuis betekent in de West-Afrikaanse taal Mandinka, verwelkomt choreograaf Sarah Jawla het publiek in “the ship of fools”. Een universum waarin vijf performers zich met rituelen hebben losgemaakt van onderdrukking, schaamte, verwarringen en emoties die hen vasthielden tijdens de zoektocht naar hun identiteit. Een plek waar zij vrij zijn en steeds meer hun ware ik omarmen. En wat gebeurt er als er onzichtbare demonen in dit universum worden losgelaten en een eigen bestaan gaan leiden?

De rituelen worden muzikaal ondersteund door percussie en soundscapes, geïnspireerd op West-Afrikaanse ritmes. Elektronische en akoestische muziek trekken elkaar soms uit balans en vullen ook weer aan. De performers maken hun ship of fools zichtbaar door het deconstrueren van ritmes, taal en beweging. Tijdens het uitvoeren van rituelen maken zij contact met verschillende werelden. Sarah Jawla en het nieuwe makers-traject Bijlmer Parktheater Sarah Jawla is een danstheater-maker/choreografe van Vlaamse en Gambiaanse afkomst die haar eigen grenzen en die van de performers onderzoekt in interdisciplinair bewegings- en danstheater.
Suwokono is haar tweede voorstelling gedurende het nieuwe makers-traject van het Fonds Podiumkunsten en wordt geproduceerd door Bijlmer Parktheater.
Haar signatuur valt te beschrijven als een koor van echo's die de verhalen van haar dansers – losgemaakt door haar choreografieën – kraakhelder versterkt. Bouwend op de verhalen en verbeeldingen van hen, onderstreept Jawla met haar choreografie de urgentie van hun zoektochten.

Concept, choreografie: Sarah Huygens Jawla
Performers: Whitney Selina, Rohiet Tjon Poen Gie, Damani Leidsman
Componist: Dizzi Geetha
Vormgeving: Annelies Shakison
Dramaturgie: Maaike Schuurmans
Artistieke coach: Richard Kofi
Productieleidster: Channa Begbie

Uitverkocht

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER