Verhuur: Power of Passion
Theater | Dans | Language no problem

Utrechtse Eva maakt Afrikaanse dansvoorstelling
Power of Passion bruist van het talent uit Ivoorkust. Een dansvoorstelling die bewustwording creëert over diversiteit en inclusiviteit, waarbij bevolkingsgroepen en culturen met elkaar worden verbonden. Dat is het doel dat de Utrechtse danseres Eva Scherpenisse, ook wel Eva Aya Dance, zichzelf stelde bij het maken van de dansvoorstelling in de Afrikaanse dansstijl Coupé Décalé. Samen met vier leden uit de dancecrew 'Les Genies de Babi’ uit Ivoorkust realiseerde ze een inspirerende, energieke, acrobatische en Afrikaanse dansvoorstelling. Begeleid door de vrolijke livemuziek van Kienou Seydou vertelt de dansvoorstelling voorstelling het verhaal van de kracht van passie.

Dansend buiten de hokjes denken
De media profileren het continent Afrika vaak als één land en het hele continent wordt veelal neerbuigend weggezet met overwegend aandacht in de publicaties en items over de armoe en criminaliteit, ervaart Eva tot haar frustratie. Na diverse verblijven in verschillende Afrikaanse landen, ziet ze juist hoeveel kracht er zit, onder meer in Ivoorkust. “Met onze dansvoorstelling willen we het talent uit Ivoorkust tonen. Hierin laten we de geschiedenis van de dansstijl Coupé Décalé zien die zijn populariteit kreeg na de burgeroorlog (2002-2011) in Ivoorkust”, vertelt de danseres die zelf in Ivoorkust in opleiding is gegaan bij de dansgroep Les Genies de Babi. Deze ‘beste dansers van Ivoorkust’ wonnen al meerdere prijzen, waaronder African Got's Talent. Ze reizen al sinds 2013 door Afrika, Europa en Dubai, maar traden nog niet eerder op in Nederland.

De witte vrouw die wil dansen
Dat Eva als witte vrouw in 2017 de Ivoriaanse dansstijl wilde leren, was uniek en dat bijzondere verhaal is nu vertaald naar een dansvoorstelling. “In de dansvoorstelling houden we een spiegel voor aan het publiek doordat culturele, economische en sekseverschillen zichtbaar zijn. Het weerhoudt ons er desalniettemin van om samen te dansen. De Power of Passion (de kracht van de passie) is zo sterk dat dit ons verbindt, ongeacht alle verschillen. We realiseren ons dat we allemaal mensen zijn die gelukkig willen zijn”, vertelt Eva bevlogen. De dansvoorstelling laat de kracht van de sloppen zien, het talent dat daar is. Evenals de wilskracht, doorzettingsvermogen en motivatie en het elkaar helpen. Hierin komt Ubuntu (de wij-filosofie uit Afrika) ook sterk aan bod.


Nagesprek om te verbinden
Na iedere dansvoorstelling houdt de dancecrew met het publiek van Power of Passion een nagesprek. “Het is belangrijk om met elkaar te (blijven) verbinden, naar elkaars verhalen te (blijven) luisteren en de connectie met elkaar (blijven) aangaan”, benadrukt Eva. De danscombinatie uit Utrecht en Ivoorkust maakten een voorstelling vol humor, acrobatische tricks en vrolijke, krachtige vibes. Daarmee is het toegankelijk voor een breed publiek met verschillende
economische, culturele en sociale achtergronden. De tour met voorstellingen en workshops is nog tot begin juni te zien in Nederland.

Koop een kaartje via: https://shop.ticketbuy.nl/XVZVw6qL/laaktheater-den-haag 
Meer informatie: https://www.powerofpassion.dance/

Uitverkocht

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER