Waarom moeilijk doen!
Laaktheater ism Shida Boukihizou
Theater | Volwassenen

Elke week komen een aantal buurtbewoners samen naar de buurtsalon voor de tango avond, totdat de DJ op een dag met een geweldig idee komt……

 

Wat maakt Laak uniek?

Zijn het de mensen, de winkels of de organisaties die activiteiten organiseren? Hebben mensen wel genoeg te zeggen over hun eigen leefomgeving? Samen met 10 buurtbewoners maakte regisseur Shida Boukhizou een voorstelling over de rol van de politiek in het leven van mensen uit Laak.

Het leven zelf is politiek of je een verhaal hebt of niet. Het gaat erom dat je zelf initiatief durft te nemen en de mensen in je omgeving erbij betrekt om samen Laak een betere wijk te maken. In deze voorstelling ontdekken de mensen dat de politiek veel meer onderdeel uitmaakt van hun leven dan dat ze daadwerkelijk denken. Waarom moeten we wachten totdat iemand van buitenaf dingen voor ons regelt? Waarom doen we dat dan zelf niet? We kunnen de problemen in de wijk niet oplossen, maar elkaar wel inspireren en motiveren om zelf een verandering op gang te brengen.

We starten om 18.30 uur met een presentatie van een klas van ROC Mondriaan die onderzoek deden naar de leefbaarheid en gevoelens in de wijk. Zij presenteren de resultaten in de vorm van een videoverslag. Deze voorstelling is voor iedereen die nog inspiratie nodig heeft voor in het stemhokje op 21 maart.

 

Speeldata
Vrijdag 16 maart première 19.00 uur (voorprogramma om 18.30 uur)
Zaterdag 17 maart 19.00 uur (voorprogramma om 18.30 uur)
Zondag 18 maart 15.00 uur (voorprogramma om 14.30 uur)

 

Regie en script: Shida Boukhizou
Spelers: Anne Marie, Carla, Mozes, Ingrid, Nifessa, Bianca, Tonnie, Patricia, Richie en Tahira
Decor en vormgeving: Tessa Verbei
Techniek: Thomas Walst

 

Mede mogelijk gemaakt door Cultuurschakel

Uitverkocht

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER