Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag
Volwassenen

Schrijver en dichter Sholeh Rezazadeh is in Laak ter gelegenheid van het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag (18-21 januari). Ze draagt gedichten voor, muzikaal op handpan begeleid door percussionist Hashem Kabreet, in Bibliotheek Laakkwartier, Vadercentrum-ADAM en het VrouwenBuurtLab. Gratis toegankelijk, iedereen is welkom!

Sholeh Rezazadeh wint de El Hizjra-prijs voor haar poëzie en schrijft daarna twee prachtige bestseller-romans in het Nederlands: De hemel is altijd paars en Ik ken een berg die op me wacht. Haar boeken, gedichten en spoken word-optredens gaan over familie, identiteit, liefde, migratie en natuur. 

Donderdag 18 januari:
Sholeh en Hashem treden op:
14:45-15:30 uur in Bibliotheek Laakkwartier, Linnaeusstraat 2
15:45-16:15 uur in Vadercentrum-ADAM, Jonckbloetplein 24
16:30-17:00 uur in VrouwenBuurtLab Laak, Van Meursstraat 1
 

Uitverkocht

Sholeh Rezazadeh (Iran, 1989) - schrijver, dichter, performer en columnist – krijgt veel bijval en prijzen voor haar eerste roman De hemel is altijd paars (2021): lezers zijn ontroerd door het verhaal over een jonge vrouw die werkt in een kringloopwinkel, verliefd wordt op een muzikant en met liefde en pijn terugdenkt aan haar geboorteland Iran. Rezazadeh, die geneeskunde studeerde, komt in 2015 naar Nederland. Ze publiceert in onder meer NRC, De Gids, Awater, De Poëziekrant en is columnist van Het Financieele Dagblad.

Haar tweede roman Ik ken een berg die op me wacht verschijnt in 2023. In dezelfde poëtische stijl als haar eerste roman, vertelt Rezazadeh over een vrouw die haar leven omgooit en van Amsterdam naar Iran reist om zich aan te sluiten bij een nomadenfamilie: een verhaal over verlangen naar rust en ruimte, verteld vanuit het perspectief van een rivier.

Sholeh Rezazadeh.jpg
Hashem Kabreet edit.jpg

Hashem Kabreet is percussionist, trainer en workshopleider. Hij speelt op oriëntaalse en wereld-slagwerkinstrumenten (frame drum, darbouka, djembe, cajon, handpan) in bands als Étoiles Électriques en HAN Here & Now, in uiteenlopende muziekstijlen.

Voor organisaties als Sounds of Change, Raw Resonance, Art Root Collective, Orchestre Partout en Fort van de Verbeelding leidt hij muziekworkshops en creatieve trainingen.

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER