AGENDA MEEDOEN EDUCATIE VACATURES
VERHUUR OVER LAAKTHEATER CONTACT

ENKELE REIS

Afbeelding Afbeelding

Een muziektheatervoorstelling over vriendschap en radicalisering, 'Enkele reis’ schetst een realistisch beeld van de sfeer in de Nederlandse grootstedelijke buitenwijken en gaat voorbij de bekende mediaclichés door mensen van vlees en bloed te laten zien met idealen en dromen die universeel zijn.

HOE GA JE OM MET DE OVERTUIGINGEN EN LEVENSTIJL VAN JE VRIENDEN?

Enkele Reis vertelt het verhaal van jonge vrienden met drie verschillende karakters: Zakaria, de gangmaker en levensgenieter heeft maling aan wat mensen van hem denken. Sara, de doortastende idealist is in staat bruggen te slaan en harmonie te brengen. Mo, een rusteloze denker vol trauma’s zoekt houvast en denkt die in de islam te vinden. Wanneer Mo zich verliest in een rigide interpretatie van zijn religie komt de vriendschap onder druk te staan.

Hoe gaan de vrienden om met andere overtuigingen en levensstijlen? Hoe reageren zij op onrecht en noodlot? De onderlinge verschillen worden groter, maar blaast dat ook de vriendschap nieuw leven in? 

In een hoog tempo wordt er veel geschakeld tussen spel, livemuziek en beeld. Voor de voorstelling zijn speciale composities ontwikkeld die zowel de overeenkomsten als de verschillen illustreren tussen de westerse en Arabische cultuur. Op speelse wijze wordt het publiek meegenomen in een mix van gesproken en gezongen woord.

Na afloop wordt het publiek uitgenodigd om over de thema’s van de voorstelling na te praten in aanwezigheid van een gespreksleider. 

Acteurs: Sanae Casita, Hamda Belgaroui en Said el Abboudi
Regie: Karim el Guennouni
Script/Tekst: Jenny Mijnhijmer
Regieadvies: Alan Yadegarian
Fotograaf: Simon Trel
Video en Montage: Stefan de Buijne
Decor en& lichtontwerp: Mike van de Lagemaat
Artistiek en zakelijk leider: Said Salhi

De muziektheatervoorstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten / Fonds 21 / Prins Bernhard Cultuurfonds / Amsterdams Fonds voor de Kunst

bericht delen

€ 6/ €3 (Ooievaarspas)

Leeftijd: 12+

GA JE MET ME MEE?

VERSTUUR

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media