Vrouwenweek 2024: Een wereld, duizend vrouwen

4 T/M 9 MAART 2024

Vrouwen uit Laak in hun kracht zetten, (duurzaam) verbinden en verwennen. Dat is wat wij doen in de dagen rondom Internationale Vrouwendag. Een week lang feestelijke en inhoudelijke activiteiten op verschillende locaties. Met als thema: Eén wereld, duizend vrouwen.

LET OP! ALLE VOORSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN ZIJN GRATIS TE BEZOEKEN. 

PROGRAMMA IN LAAK

MAANDAG 4 MAART

Vrouwenbuurtlab - Openingsprogramma

Wat? Feestelijke opening met workshops en cultuurproeverij gericht op ontspanning en samen feest vieren met andere vrouwen uit verschillende culturen.

Hoe laat & waar? 12.00 - 18.00 uur bij Vrouwenbuurtlab, Van Meursstraat 1

 

DINSDAG 5 MAART

Brieven rond het Binnenhof - Bibliotheek Laakkwartier

Wat? Vrouwen speelden een belangrijke rol in de politieke geschiedenis. Ook na de dood van hun mannen werkten zij door. Deze middag kijken we naar bewaarde brieven van onder andere Amalia van Solms, Mary Stuart en Louise de Coligny. Wie waren deze vrouwen? En waarom zijn hun brieven zo belangrijk?

Hoe laat & waar? 11.00 - 12.30 uur bij Bibliotheek Laakkwartier, Linnaeusstraat 2

 

Ladies Royal Fashion Workshop - Centrum Laakhavens

Wat? Tijdens de vrouwendagen in Laak organiseren het wijkberaad Laakhavens en Wijkz een koninklijke knutselworkshop. Altijd al een portret willen maken van uzelf of een geliefde? Je kunt een canvasdoek opmaken met hoffelijke kledingstukken, waarbij de koningin centraal staat. Daarnaast kun je jezelf laten verwennen met een heerlijke massage of een prachtige hennatatoeage. Voor jong & oud dus kom langs!

Hoe laat & waar? 10.00 - 12.30 uur bij Centrum Laakhavens, Laakweg 235

 

WOENSDAG 6 MAART

Young Female edition Haagse Sport Centrale - Beweigi foundation

Wat? Tijdens een Fiesta de la Palabra (een feest met woorden) vinden rondetafelgesprekken plaats met vrouwen. De themagesprekken worden begeleid door een psychologe uit Colombia i.s.m. een kunstenaar en dj om een intieme sfeer te creëren. Tijdens de gesprekken worden de vrouwen op hun gemak gesteld en uitgedaagd om uit hun comfortzone te treden. Er is ook een Vintage Streetwear ruilbeurs om op een duurzame manier je kleding een nieuw leven te geven. We bieden de mogelijkheid om je kleding ter plekke te upcyclen.

Hoe laat & waar? 15.30 - 20.00 uur bij Haagse Sport Centrale - Beweigi foundation, Johan van Veenplein 12

 

DONDERDAG 7 MAART

Workshops & Dialoogbijeenkomst - Vadercentrum

Wat? Overdag zijn er workshops en s ’avonds dialoog met diner met verschillende workshops, live muziek, hapjes etc. Vanaf 17.00 uur is er een dialoogbijeenkomst voor ongeveer 100 personen met een maaltijd en een thema van “het belang van de mannenemancipatie voor de vrouwen”.

Hoe laat & waar? 13.00 - 17.00 uur Middagprogramma, 17.00 - 21 .00 uur Avondprogramma bij Vadercentrum, Jonckbloetplein 24

 

Cultureel Programma - Stichting Multi Vooruit Laakhage

Wat? Een mooi programma georganiseerd door Fatiha en haar vrijwilligers van Multi Vooruit met een verwensalon, een trommelworkshop, Zumba lessen en een informatief programma over gezonde leefstijl en armoede met als grote gezellige afsluiter een disco!

Hoe laat & waar? 11.00 - 16.00 uur bij Trefpunt Laakhage, Peilstraat 67

 

ZATERDAG 9 MAART

Stichting The Asanteman - Vliethage

Wat? Stichting The Asanteman wil vrouwen aanmoedigen en empoweren met allerlei workshops en informatie momenten.

Hoe laat & waar? 18.00 - 22:00 uur bij Vliethage, Rijswijkseweg 252

 

Taal & Ontmoeting - Bibliotheek Laakkwartier

Wat? Vrouwendag Het is Vrouwenweek. Met Taal in de Bibliotheek gaan we aan de slag met dit thema. Wat is het om vrouw te zijn? Wie is je rolmodel? En wat is jouw droom om gelukkig te worden? We oefenen samen de Nederlandse Taal. We praten over de Vrouwenweek. En we gaan samen creatief aan de slag. Je bent van harte welkom!

Hoe laat & waar? 10.30 - 13.00 uur bij Bibliotheek Laakkwartier, Linnaeusstraat 2

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER