GASTPROGRAMMEURS JEUGD / LESSEN LKTR PRODUCTIES VACATURES
HOME AGENDA VERHUUR/TECHNIEK OVER LAAKTHEATER CONTACT

EASTERN NEIGHBOURS FILM FESTIVAL: EASY LESSONS EN DE KORTE DOC POLONEZ

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Programma Eastern Neighbours Film Festival in Laaktheater:
19.30- 20.50 uur: Easy Lessons
20.50-21.00 uur:  pauze
21.00-21.16 uur: de korte docu Polonez


Easy Lessons van Dorottya Zurbö (Hongarije) 78 min.
Engels ondertiteld

Polonez van Agnieszka Elbanowska (Polen) 16 min.
Engels ondertiteld

Easy Lessons
De zeventienjarige Kafia vluchtte uit Somalië om aan een gedwongen huwelijk te ontsnappen. Nu woont en studeert ze in Boedapest. Ze heeft haar hoofddoek niet meer om en leeft het leven van een vrije, westerse tiener. Ondanks de nieuwverworven vrijheden valt het voor Kafia niet mee haar verleden en oude identiteit achter zich te laten.

Mooi portret van de innerlijke strijd van een tiener, die haar best doet zich aan te passen aan haar nieuwe wereld en ondertussen kampt met een schuldgevoel jegens haar moeder.

A tizenhét éves Kafia Szomáliából menekült egy kényszerházasság elől. Most Budapesten él és tanul. Már nincs fejkendője, és egy szabad, nyugati tinédzser életét éli. Az újonnan megszerzett szabadságjogok ellenére Kafia számára nehéz hátrahagyni a múltját és a régi identitását.

Gyönyörű portré egy tinédzser belső küzdelméről, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy alkalmazkodjon az új világhoz, miközben az anyja iránti bűntudat ellen küzd.

Pauze van 10 min.

Polonez (16 min.) 
Hilarisch, satirisch, en tegelijk observatieve en directe documentaire over trends in de Poolse maatschappij, de politiek en het dagelijks leven die het leven van jonge Polen sterk beïnvloeden.

Op de Poolse Nationale Onafhankelijkheidsdag wordt de grootste patriot van de regio gekozen in het Cultureel Centrum van een kleine provinciale stad. De jury bestaat uit de directeur, de burgemeester, een priester en een dichteres. Deelnemers moeten zich van hun creatiefste kant laten zien. Ze moeten hun eigen idee presenteren over wat patriottisme voor hen betekent. Als de dag naderbij komt, stijgt de spanning. 

 

bericht delen

€3 / €1,50 / Ooievaarspas

Leeftijd: 12+

GA JE MET ME MEE?

VERSTUUR

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media