Poffertjespret met Hé, wie zit daar op de wc?
Jeugd | Theater | Poffertjes serie

Schaap en Neushoorn spelen tikkertje, Nijlpaard glijdt van de trapleuning af en landt precies op tijd in bad voor het ‘Spetterde- Spat-gevecht’ van Haas terwijl Leeuw en Krokodil alvast beginnen met verstoppertje.

En dat terwijl het jongetje juist wil slapen! En wie zit er toch de hele tijd op de wc? Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit beide boeken tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor. Gebaseerd op de boeken Hé wie zit er op de wc? en Retteketet, we gaan nog niet naar bed! van Harmen van Straaten, Uitgeverij Leopold, Amsterdam.

Deze poppentheatervoorstelling is alweer de laatste voorstelling in ons nieuwe programma Prentenboek Poppentheatervoorstellingen met Poffertjes!  Eerst lekker een voorstelling  beleven en daarna poffertjes eten met elkaar! Ook is er is een leuke speelhoek ingericht in het theater waar de kinderen kunnen spelen.

Uitverkocht

OOK IN DE POFFERTJES-SERIE

Zondag 26 februari 2023 | 15.00
Krokus Kabaal: Potje! (2+) - try-out

Op een dag staat er midden in het oerwoud zomaar een potje. En naast het potje ligt een briefje. ‘Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes,’ staat erop geschreven. Alle dieren proberen het potje uit, maar de billen van de olifant zijn te groot, de slang heeft helemaal geen billen en de aap weet niet eens wat hij met een potje moet doen. Terwijl de dieren kibbelen, komt er opeens een jongetje tevoorschijn en dan beseffen ze voor wie het potje is bedoeld. ‘Potje!’, een klassieker op het gebied van zindelijkheidstraining, verscheen voor het eerst in 1997 en was het eerste prentenboek van Mylo Freeman.

Vanaf 14.00 uur is onze gezellige Poffertjesbar geopend! Kom je ook lekker poffertjes eten? Voor de ouders zijn er gezonde boterhammetjes:-)

 

 
Zondag 26 maart 2023 | 15.00
Poffertjespret met Coco kan het! 2+

Coco kan het! is helaas uitverkocht!
We hebben nog wel een aantal plekjes bij de volgende Poffertjespretvoorstellingen  maar wees er snel bij:

30-04 De kleine zeemeermin mini-musical 3+
21-05 Dikkie Dik en de taart 2+
25-06 He wie zit er op de wc! 2+

 

Coco gaat vandaag voor het eerst vliegen, en dat is natuurlijk best spannend. Dingen voor het eerst doen is best eng maar is ook ontzettend leuk!

Flap, flap, flap, flap, als we met z’n allen oefenen komt het vast en zeker goed en vliegt ze tot de hoogste top! Doe je mee?

Deze poppentheatervoorstelling is de 2e voorstelling in ons nieuwe programma Prentenboek Poppentheatervoorstellingen met Poffertjes! Elke laatste zondagmiddag van de maand kun je in Laaktheater terecht voor een gezellige middag met de allerkleinsten.. Eerst lekker een voorstelling met elkaar kijken en daarna poffertjes eten met elkaar! Oook is er is een leuke speelhoek ingericht in het theater waar de kinderen kunnen spelen.

Coco kan het! Coco gaat vandaag voor het eerst vliegen, en dat is natuurlijk best spannend. Dingen voor het eerst doen is best eng maar is ook ontzettend leuk! Flap, flap, flap, flap, als we met z’n allen oefenen komt het vast en zeker goed en vliegt ze tot de hoogste top! Doe je mee? Jogchem Jalink speelt elk jaar met de Voorleesdagen een interactief, spannend en muzikaal feestje in een kleurrijk decor. Coco kan het! is gebaseerd het gelijknamige Prentenboek van het jaar, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. De voorstelling werd speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2021.

 
Zondag 30 april 2023 | 15.00
Poffertjespret met De kleine zeemeermin mini-musical 3+

Beleef de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin in deze mini-musical! De leukste liedjes uit de diepe oceaan worden gezongen door de Kleine Zeemeermin met haar schitterende stem en ze vertelt over haar avonturen onder en boven de zee.

Naar het bekende sprookje van Hans Christiaan Andersen, voor iedereen vanaf 3 jaar.

Deze poppentheatervoorstelling is de 3e voorstelling in ons nieuwe programma Prentenboek Poppentheatervoorstellingen met Poffertjes! Elke laatste zondagmiddag van de maand kun je in Laaktheater terecht voor een gezellige middag met de allerkleinsten.. Eerst lekker een voorstelling beleven en daarna poffertjes eten met elkaar! Ook is er is een leuke speelhoek ingericht in het theater waar de kinderen kunnen spelen.

De kleine zeemeermin mini-musical door Theater Terra

Beleef de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin in deze mini-musical! Het Zeepaardje is het verrassingsfeestje van zeemeermin Raana haar zestiende verjaardag aan het voorbereiden. Want vorig jaar, toen ze voor het eerst boven water mocht kijken, is dat helemaal in de vissoep gelopen. Tijdens de voorbereidingen neemt het Zeepaardje ons mee in het bekende verhaal van toen.... De leukste liedjes uit de diepe oceaan worden gezongen door de Kleine Zeemeermin met haar schitterende stem en ze vertelt over haar avonturen onder en boven de zee. Naar het bekende sprookje van Hans Christiaan Andersen, voor iedereen vanaf 3 jaar.

Over Theater Terra Theater

Terra maakt al meer dan 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn over de hele wereld, waaronder Nederland, Vlaanderen, Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië. Bekende voorstellingen van Theater Terra in grote zalen zijn Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou en Peter Pan. Daarnaast is Kikker zingt en leest voor nu op kleinere locaties te zien! Theater Terra is winnaar van onder andere de Zilveren Krekel, meerdere Musical Awards en onderdeel van de NRC Cultuur Top 100 in 2016.

 

Foto: Boy Hazes

 
Zondag 21 mei 2023 | 15.00
Poffertjespret met Dikkie Dik en de taart (2+)

Dikkie Dik en de taart (door Joes) Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één...

Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet... De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

Deze poppentheatervoorstelling is de 4e voorstelling in ons nieuwe programma Prentenboek Poppentheatervoorstellingen met Poffertjes! Elke laatste zondagmiddag van de maand kun je in Laaktheater terecht voor een gezellige middag met de allerkleinsten.. Eerst lekker een voorstelling beleven en daarna poffertjes eten met elkaar! Ook is er is een leuke speelhoek ingericht in het theater waar de kinderen kunnen spelen.

‘Dikkie Dik en de taart'. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Over Joes
Joes is op dit moment in theaters in Nederland en België te zien met haar twee solovoorstellingen Dikkie Dik en de taart en haar nieuwste voorstelling Bang Mannetje. Haar voorstellingen zijn bewerkingen van populaire prentenboeken.
Samen met Dirk Scheele is ze te zien op de populaire kinderzender Nickelodeon.

Naast kindertheater presenteert Joes evenementen, concerten en congressen en treedt ze op als solozangeres.

 
Zondag 25 juni 2023 | 15.00
Poffertjespret met Hé, wie zit daar op de wc?

Schaap en Neushoorn spelen tikkertje, Nijlpaard glijdt van de trapleuning af en landt precies op tijd in bad voor het ‘Spetterde- Spat-gevecht’ van Haas terwijl Leeuw en Krokodil alvast beginnen met verstoppertje.

En dat terwijl het jongetje juist wil slapen! En wie zit er toch de hele tijd op de wc? Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit beide boeken tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor. Gebaseerd op de boeken Hé wie zit er op de wc? en Retteketet, we gaan nog niet naar bed! van Harmen van Straaten, Uitgeverij Leopold, Amsterdam.

Deze poppentheatervoorstelling is alweer de laatste voorstelling in ons nieuwe programma Prentenboek Poppentheatervoorstellingen met Poffertjes!  Eerst lekker een voorstelling  beleven en daarna poffertjes eten met elkaar! Ook is er is een leuke speelhoek ingericht in het theater waar de kinderen kunnen spelen.

 
Zondag 24 september 2023 | 14.00
Poffertjespret - Een huis voor Harry (2+)

Let op! Op deze voorstelling is de Kidsproof actie van toepassing. Koop 1 Kidsproof kaartje en krijg er een kaartje gratis bij! (Je koopt dus één kaartje en bij de kassa ontvang je jouw extra vrijkaartje)

In deze intieme voorstelling zien we Harry; een tevreden huiskat die graag binnen is. Het huis is groot genoeg en Harry heeft niet zo veel nodig. Maar wist je dat er maar één vlinder nodig is om dat te vergeten?!

Harry gaat op pad

Van zolder naar benee

Een rondje door de kamer

Dan is hij wel tevree

Huis vol avontuur

Binnen is het goed

Hij zou echt niet weten

Wat hij buiten moet!

Met veel plezier neemt De Toren van Geluid de kinderen mee in dit kleine, muzikale avontuur over het grote (on)bekende. Over het uitslaan van je vleugels. En het terecht komen op je pootjes. Om te zien wat je eerder niet zag..

Vind je dit leuk?  Poffertjeserie. Iedere maand brengen we de leukste jeugdvoorstellingen voor een kleine prijs. Inclusief poffertjes toe!

 
Zondag 3 december 2023 | 15.00
Pepernotenpret: Zachtjes gaan de paardenvoetjes (2+)

Poffertjespret is een maandelijks programma op de zondagmiddag voor de allerkleinsten. In december hebben we een speciale editie: Pepernotenpret!

Een zachte muziektheatervoorstelling waarbij iedereen mee mag zingen

In een rustige, ontspannen sfeer hoor je het verhaal van Pietje Moe. In grappige en fantasievolle scènes zie je hoe Pietje Moe voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt. De voorstelling is omlijst met de allerleukste Sinterklaasliedjes. Uit volle borst meezingen mag!

Zachtjes gaan de paardenvoetjes is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek met cd, gemaakt door Ageeth de Haan en illustrator Noëlle Smit die voor deze voorstelling ook het decor ontwierp. In 2017 is het boek met cd door uitgeverij Gottmer opnieuw uitgegeven in een nieuwe versie.

Goed om te weten: er is geen live bezoek van de Sint en zijn Pieten in deze voorstelling.

 

 
Zondag 24 maart 2024 | 15.00
Beer en de honingboom 3+ (GEANNULEERD)

In deze muzikale voorstelling wordt het prentenboek Beer en de honingboom van Jeroen Schipper en Vera de Backker gepresenteerd.
Het jonge publiek wordt aan de hand van het licht filosofische verhaal van Jeroen en de prachtige platen van Vera meegenomen in Beer’s dilemma: Op zoek gaan naar die heerlijke honingboom uit zijn droom, of zijn vrienden helpen met al hun verschillende problemen.

Er is volop gelegenheid om mee te zingen en te dansen met de liedjes die bij het boek horen. En na (de goede) afloop krijgen de kinderen een leuke kleurplaat en een kijkdoos-knutselpakket mee.

 
Zondag 26 mei 2024 | 15.00
Pim & Pom vieren feest! (2+)

De twee beste katten vriendjes van het land beleven weer een nieuw, grappig, muzikaal maar bovenal feestelijk avontuur. Het leuke aan dit avontuur is, jij bent uitgenodigd!  Wat vieren Pim & Pom voor feest? Is vogeltje ook uitgenodigd? En wat heb je precies nodig voor een groot feest? Zal alles vandaag wel goed gaan? De twee kunnen jullie hulp goed gebruiken.

Jullie kennen Pim & Pom van hun leuke avonturen. Maar is Pom echt de wijze van de twee en heeft Pim weer teveel praatjes? Duik in de wereld van Fiep Westendorp Pim & Pom. En vier met de hele familie een Pim en Pom-tastisch feest! 

 

Contactgegevens Laaktheater

Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
  070 393 33 48
  info@laaktheater.nl

 

Bel 070 393 33 48 Stuur een e-mail

GoogleMap

 

 

VOLG LAAKTHEATER